Beste duikvrienden,

 

We staan weer vlak voor onze zomervakantie. Tja…. hoe kan het lopen. De eerste helft van dit jaar verliep heel anders dan we begin dit jaar verwacht hadden.
Onze gebruikelijke activiteiten moesten we op een laag pitje zetten en de speciale lustrumactiviteiten hebben we noodgedwongen moeten uitstellen. Jammer!!!
Afgelopen maandag (22 juni 2020) hebben we als bestuur bij diverse onderwerpen stilgestaan. We willen jullie graag over het besprokene en onze besluiten in deze nieuwsbrief informeren.
We hebben wat te melden over:

 1. Zwembadtrainingen
 2. Buitenduiken
 3. Opleiding 1* en 2* duikers
 4. 60 jaar Neptunus Jubileumactiviteiten
  1. Todi
  2. Egypte
  3. Hoodies
  4. Jubileum Buddy Babbels
 5. Jaarfeest 2020
 6. Jaarboekje 2020 -2021
 7. Zeelandweekend

 

 1. Zwembadtrainingen
  Afgelopen weken hebben we gelukkig weer gebruik mogen maken van het doelgroepenbad. We moeten ons wel aan een ‘protocol’ houden. Dat is goed verlopen. Zo hebben we toch nog 4 keer kunnen trainen voor de zomervakantie. Vanwege een voorgenomen verbouwing van het doelgroepenbad is het helaas niet mogelijk om er nog wat zaterdagen aan vast te knopen. Onze laatste zwembadtraining is dan ook op 27 juni 2020.
  Onze planning voor het seizoen 2020 – 2021 hebben we inmiddels bij het Twentebad ingediend. Als startdatum na de vakantie gaan we uit van zaterdag 22 augustus 2020. We hopen dat we een akkoord krijgen. Zodra we bericht hebben zullen we het trainingsschema op de website plaatsen.

 2. Buitenduiken
  Vanaf zondag 30 augustus gaan we weer buitenduiken plannen. De laatste duik staat gepland op zondag 25 oktober 2020. Zodra er meer details over de locaties bekend zijn, plaatsen we de planning op onze website.

 3. Opleidingen 1* en 2* duikers
  We hebben hier uitgebreid in onze vergadering bij stilgestaan. Het blijkt dat het tempo van de opleidingen bij de diverse mensen verschillend is. Dit kost extra inspanning bij onze trainers. Uiteraard willen we iedereen de aandacht geven om een gedegen opleiding te kunnen volgen.
  René Bijkerk zal de leden die de 2* opleiding volgen, uitnodigen om over de stand van zaken bij te praten en te bespreken hoe de opleiding het beste vervolgd kan worden. Jan van Ommen en Jan Schoneveld pakken dit op voor de 1* duikers in opleiding.

 4. 60 jaar Neptunus jubilieumactiviteiten
  a. Todi
  Onze jubilieumactiviteit bij dit duikcentrum hebben we vanwege Covid 19 moeten uitstellen. Na 1 juli is dit centrum weer bereikbaar. Dan nemen we contact op om te bespreken of en hoe we weer met onze vereniging daar naar toe kunnen..
  Zodra we hierover meer weten, zullen we jullie hierover informeren.

  b. Egypte
  Ook zijn er weer contacten gelegd met het reisbureau Eigenwijze Duikreizen. Uit dit contact is gebleken dat het beoogde resort in Egypte er alles aan doet om weer gasten te mogen ontvangen. Ook worden de ontwikkelingen bij de vliegmaatschappij gevolgd.
  Het is niet duidelijk of de oorspronkelijke condities (lees: prijzen) nog gelden omdat er mogelijk minder passagiers per vliegtuig vervoerd mogen worden. Ook dit moeten we afwachten.
  Alle leden die zich hebben aangemeld, hebben de periode dan deze voorgenomen trip in hun agenda’s vastgehouden. Uiteraard zal de inzet zijn om dit evenement in deze periode te laten plaatsvinden.

  c. Hoodies
  Alle leden hebben aangegeven dat zij deze jubileumhoodie willen hebben. Deze week worden alle hoodies bedrukt. Mogelijk dat de hoodies met de maat XXL wat later afgeleverd worden.
  We vinden het enorm leuk dat onze leden deze hoodie dragen en daarmee ons jubileumjaar een extra feestelijk tintje geven.
  Jan Schoneveld en Paul Horsthuis maken met jullie afspraken over de distributie van de hoodies.  Deelnemers Zeelandweekend in hoodie

  d. Jubileum Buddy Babbels
  Begin juni hebben we aan iedereen deze uitgave toegezonden. We hopen van harte dat dit jubileumnummer jullie een mooi inzicht geeft in onze vereniging door de jaren heen.
  We hebben jullie in de gelegenheid gesteld om de puzzel die achterin staat te maken en de oplossing bij ons in te dienen. Onder de winnaars zouden we een leuke attentie verloten. Met uitzondering van 1 lid dat de puzzel heeft ingevuld, hebben we nog geen reacties ontvangen. Dit kan nog steeds. De uiterste termijn daarvoor is wel 1 augustus 2020.

 5. Jaarfeest 2020
  Zoals gebruikelijk zouden we dit feest in oktober organiseren. Vanwege Covid 19 en de gezondheidsrisico’s die zich bij groepsbijeenkomsten kunnen voordoen, hebben we besloten om dit feest te verplaatsen naar volgend jaar.

 6. Jaarboekje 2020 – 2021
  Het boekje van vorig jaar is positief ontvangen. Daarom stellen we ook weer voor het volgend seizoen een boekje samen. We hopen dat in de loop van augustus te kunnen verspreiden.
 7. Zeelandweekend 2020
  We kijken terug op een leuk evenement. Op onze website onder ‘nieuws – blogs’ kun je een leuk verhaal en bijpassende foto’s vinden.

Tot slot

We hopen van harte dat het met jullie gezondheid goed blijft gaan en dat jullie ondanks de beperkingen toch een goede invulling aan je eventuele zomervakantie kunt geven.

 

 

Met hartelijke groet,

Het bestuur

René Bijkerk, Jan van Ommen. Jan Schoneveld, Michel Leussink en Paul Horsthuis

Aanmelden

Onthoud mij