Zaterdag 9 februari 2019 hebben wij 22 leden van de zwemclub Twickel bij een introductieduik in het Twentebad mogen begeleiden. 
Tijdens de ontvangst in de kantine van het zwembad, het Startblok, hebben we stilgestaan bij onze vereniging en is uitleg gegeven over de  belangrijke beginselen van het duiken. We hebben onze gasten in twee groepen onderverdeeld, zodat elke introducee met een ervaren duiker van Neptunus onder water kon. Na afloop waren de reacties van de introducees erg positief, waarbij vooral complimenten werden gegeven over de professionele begeleiding. Fijn dat we dit met zo'n grote groep Neptunianen hebben kunnen verzorgen.
Na afloop hebben we dit evenement met de helpende Neptunianen onder het genot van een patatje en een drankje 'geëvalueerd'.

Wederom hebben we ook dit jaar weer een mooie nieuwjaarswandeling gemaakt. 
Tijdens deze tocht hebben we genoten van het heuvelachtige coulissenlandschap in de buurt van de Lutte waarbij we ook enkele cultuurhistorische plekken hebben aangedaan.
We hebben onderweg en onder het pannenkoeken eten lekker bijgepraat. We zijn blij met de goede opkomst en kunnen op een geslaagd evenement terugkijken. 

 

groepsfoto mieuwjaarswandeling 6 januari 2019

 

Wat duikvereniging Neptunus te bieden heeft. 

 1. Neptunus bestaat bijna 60 jaar
  We bestaan als vereniging in 2020 60 jaar en zijn daarmee een van de oudste duikverenigingen van Nederland. Op dit moment hebben we bijna 50 leden.
  In 2018 hadden we zelfs twee jubilarissen die 50 jaar lid zijn!!
 1. Financieel gezond
  In de algemene ledenvergadering van 4 maart 2019 zijn de financiële jaarstukken van de vereniging vastgesteld. Daaruit blijkt dat wij werken met een sluitende begroting en er op onze balans een positief saldo staat waarmee we onverwachte uitgaven kunnen dekken.

 2. Verzorging van opleidingen
  We leiden onze leden zelf hoogwaardig op tot 1-, 2-. 3-, 4-sters duikers Hierbij voldoen we aan de eisen van het NOB. De kosten voor deze opleidingen zijn aanzienlijk lager dan die van commerciële opleidingsinstituten zoals Padi.
  De specialitys: Nitrox basic en advanced, droogpakduiken, ijsduiken, deco-duiken en zoeken en bergen, verzorgen we zelf.
  Indien we een speciality zelf niet kunnen verzorgen, zoeken we passende opleiders.