ma di wo do vr za zo
1
2
5
6
7
8
9
12
13
14
15
16
19
20
21
22
23
26
27
28
29
30

 
 

Beste duikvrienden,

 

Inmiddels hebben we binnen de ‘corona-beperkingen’ ons nieuwe seizoen in het zwembad en het buiten-duiken weer opgepakt.
Tijdens onze eerste trainingen in het Twentebad konden we vanwege de verbouwing van het doelgroepenbad alleen het recreatiebad gebruiken. Inmiddels is deze verbouwing afgerond en kunnen we vanaf 26 september volgens het gebruikelijke schema weer trainen.
Als gevolg van de corona situatie hebben we helaas ook diverse jubileumactiviteiten moeten uitstellen tot betere tijden. In deze nieuwsbrief komen we daar op terug en gaan we in op de volgende onderwerpen.

 1. Zie hieronder het schema tot december2020
 2. Buitenduiken, de laatste buitenduik is op 25 oktober 2020
 3. Berichten uit de NOB-jaarvergadering van 19 september 2020
 4. Opleiding 1* en 2* duikers
 5. 60 jaar Neptunus. Uitgestelde jubileumactiviteiten
  1. Todi 27 september 2020
  2. Egypte
  3. Jaarfeest
 6. Jaarboekje 2020 -2021

Algemeen
Op het informatieblad dat wij vorig jaar hebben uitgebracht, hebben we positieve reacties ontvangen. Hieruit blijkt dat het een waardevol communicatiemiddel is om jullie over onze activiteiten te informeren.
Als bestuur hebben we dan ook besloten om dit blad ook weer voor het komende seizoen uit te brengen.
Deze uitgave is ook als digitaal document op onze website te vinden. Naast deze papieren uitgave, houden we jullie uiteraard met onze digitale nieuwsbrief regelmatig over actualiteiten op de hoogte.
Over eventuele wijzigingen worden natuurlijk ook jullie via de nieuwsbrief geïnformeerd. Kijk dus regelmatig op de website of er eventuele wijzigingen zijn in data van trainingen, buitenduiken en dergelijke (http://www.owg-neptunus.nl).
Wij stellen suggesties voor aanvullingen en/of verbeteringen over onze communicatie erg op prijs.
n.b. vanwege belangrijke wijzigingen na het verschijnen van de papieren versie is dit jaaroverzicht per 1-10-2020 geactualiseerd).

 

Beste duikvrienden,

 

De meesten van ons hebben een bijzondere vakantieperiode achter de rug. Wij hopen van harte dat iedereen op zijn eigen manier en binnen de mogelijkheden toch van de vakantie heeft genoten. Op dit moment bestaat nog steeds veel onduidelijkheid over de ontwikkelingen van de Covid-19 pandemie en de eventuele ruimte en/of beperkingen die ons dat geeft bij onze activiteiten.
In deze nieuwsbrief gaan we uit van de situatie eind juli 2020. Indien door omstandigheden wij onze activiteiten moeten aanpassen zullen we jullie daarvan op de hoogte houden.
In deze nieuwsbrief gaan we in op de volgende onderwerpen.

 1. Zwembadtrainingen, 1e training 5 september 2020 (onder voorbehoud)
  Duiktoren: 1e training Diveworld, 11 september 2020, deelname graag voor 5 september 2020 opgeven via website
 2. Buitenduiken, 1e buitenduik 6 september 2020
 3. KWF duikmarathon 19 en 20 september
 4. Duikkeuring 21 september 2020
 5. Opleiding 1* en 2* duikers
 6. 60 jaar Neptunus Jubileumactiviteiten
  1. Todi 27 september 2020
  2. Egypte afhankelijk van Covid-19
  3. Hoodies
 7. Jaarboekje 2020 -2021 

 

 1. Zwembadtrainingen
  Het Twentebad heeft ons voor komend seizoen ingepland voor zowel het doelgroepenbad- als het recreatiebad. We moeten daarbij wel het door ons ingediende protocol in acht nemen. Vanwege de verbouwing van het doelgroepenbad kunnen we pas op 5 september 2020 met de training starten. 
  Het trainingsschema voor het komende seizoen staat op de website.

  Planning komende trainingen:

Datum

Tijd

Bad

Cond. trainer

Training

Opmerking

05 sept.

17-18.30

D & R

Michel Leussink

 

 

11 sept.

19-21.00

Duiktoren

Jan van Ommen

Flestraining

Dive World

19 sept

17-18.30

D & R

Paul Horsthuis

 

Introducés

26 sept

17-18

D

Bert van Ek

 

 


Trainingen doelgroepenbad (D) van 17.00 tot 18.00 uur.

Grote recreatiebad (R) beschikbaar van 17.30 tot 18.30 uur.


Duiktoren (11 september 2020)

Het is de bedoeling om in de duiktoren diverse oefeningen te doen, die we wel met de opleiding hebben gedaan, maar in de praktijk weinig voorkomen. Hierbij denken we aan b.v. reddende opstijgingen, oplaten van decoballon, etc.
Aan de beheerder van Diveworld is op zijn verzoek toegezegd dat wij vooraf zullen aangeven met hoeveel personen we denken te duiken. Willen de leden die komen zich zo vroeg mogelijk (uiterlijk 5 september 2020) via onze eigen website aanmelden?
(
https://www.owg-neptunus.nl/index.php/agenda/training/560-duiktoren-oefeningen )

 

 1. Buitenduiken
  Vanaf zondag 6 september gaan we weer duiken in het buitenwater. Deze duik staat gepland in het Grasbroek. De laatste duik staat gepland op zondag 25 oktober 2020. De planning staat inmiddels op onze website.
  Leden die hun fles willen laten vullen, zich graag zaterdag, voor de training, om 16.30 uur melden bij het vulhok.

 2. KWF duikmarathon de Beldert te Zoelen (19 en 20 september 2020)
  Duikvereniging Gagnan, Onderwater Sport Club Gorkum en Duikcentrum de Beldert organiseren deze 24 uurs marathon om geld in te zamelen voor het KWF. Zij worden gesteund door de NOB. Het doel is om 24 uur lang continu minimaal 1 buddypaar in het water te hebben. Deze buddyparen worden natuurlijk afgewisseld. Het evenement start op zaterdag 19 september vanaf 13.00 uur. Naast het bijdragen aan een goed doel, krijg je ook de kans om een mooie nachtduik te maken.
  De steuren komen ‘s nacht tot leven en vinden de duikers erg interessant. Ze spelen zelfs met de duikers. De kosten om deel te nemen bedragen € 15,- per duiker.
  Om je op te geven en voor nadere informatie zie link:
  ( https://www.tovgagnan.nl/news/ )
  Brigitte en Mirjam Colin hartelijk dank voor het onder de aandacht brengen van dit prachtige idee.

 3. Duikkeuring (Maandag 21 september 2020)
  Deze jaarlijkse keuring zal wederom door de heer Van Meerendonk worden verzorgd. Je kunt je tot 31 augustus 2020 voor deze keuring via onze website bij Jan Schoneveld aanmelden.
  ( https://www.owg-neptunus.nl/index.php/agenda/evenementen/564-duikkeuring-c-van-meerendonk-haaksbergen-onder-voorbehoud-corona-situatie )
  Op deze avond kunnen maximaal 14 leden gekeurd worden. Er hebben zich al 7 leden in het voorjaar voor deze keuring aangemeld. Graag ontvangen wij van hen nog een bevestiging of zij ook op deze nieuwe datum gekeurd willen worden.
  Indien iemand op de keuringsdag moet hoesten/verkouden is of koorts heeft kan zij/hij geen gebruik maken van deze keuring!!
  De keuringskosten bedragen € 30,- p.p. Dit moet je contant betalen. Je moet je duiklogboek en ochtendurine meenemen.

 4. Opleidingen 1* en 2* duikers (herhaling vorige nieuwbrief)

  Het blijkt dat het tempo van de opleidingen bij de diverse mensen verschillend is. Dit kost extra inspanning bij onze trainers. Uiteraard willen we iedereen de voldoende aandacht geven om een gedegen opleiding te kunnen volgen.
  René Bijkerk zal de leden die de 2* opleiding volgen, uitnodigen om over de stand van zaken bij te praten en te bespreken hoe de opleiding het beste vervolgd kan worden. Jan van Ommen en Jan Schoneveld pakken dit op voor de 1* duikers in opleiding.
  Het is mooi om te vermelden dat Monique Oude Wesselink recentelijk alle vaardigheden om het 1* brevet te verkrijgen
  heeft getoond bij de diverse duiken in het Grasbroek en de duiktoren. Monique gefeliciteerd!

 1. 60 jaar Neptunus jubilieumactiviteiten
  Todi 27 september 2020
  Vanwege de coronacrisis hebben we dit voorjaar moeten besluiten om het Todi-evenement af te gelasten. Begin juli leek het aantal besmettingen af te nemen waardoor er weer de mogelijkheid ontstond om het evenement te organiseren.
  Na onze uitnodiging voor 27 september hebben zich 23 deelnemers voor dit evenement aangemeld. Gezien het aantal mensen dat meegaat hebben we ervoor gekozen om gezamenlijk met de bus te gaan. We vragen hiervoor een bijdrage van € 20 per persoon. Als je nog belangstelling hebt, kun je je nog via onze website of bij Paul Horsthuis aanmelden ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).
  Uiteraard bestaat er nog steeds een risico op een toename van het aantal coronabesmettingen. Deze kunnen mogelijk leiden tot de noodzaak tot meer voorzichtigheid cq dat Todi moet besluiten om de accommodatie te sluiten.
  We volgen hieromtrent dan ook de overheidsmaatregelen op de voet.
  We zullen de deelnemers tijdig informeren over eventuele ontwikkelingen die van invloed zijn op het al dan niet kunnen doorgaan van dit evenement.


  b. Egypte (covid-19-ontwikkelingen afwachten, herhaling vorige nieuwsbrief)
  Ook zijn er weer contacten gelegd met het reisbureau Eigenwijze Duikreizen. Uit dit contact is gebleken dat het beoogde resort in Egypte er alles aan doet om weer gasten te mogen ontvangen. Ook worden de ontwikkelingen bij de vliegmaatschappij gevolgd.
  Het is niet duidelijk of de oorspronkelijke condities (lees: prijzen) nog gelden omdat er mogelijk minder passagiers per vliegtuig vervoerd mogen worden. Ook dit moeten we afwachten.
  Alle leden die zich hebben aangemeld, hebben de periode van deze voorgenomen trip in hun agenda’s vastgehouden. Uiteraard zal de inzet zijn om dit evenement in deze periode te laten plaatsvinden.

  c. Hoodies
  We hebben inmiddels aan (bijna) alle leden de jubileumhoodie kunnen geven en daarover heel positieve reacties ontvangen.

 2. Jaarboekje 2020 – 2021
  Het boekje is inmiddels gereed en zal in augustus aan alle leden worden toegezonden.
  Een digitale versie zal op de website onder de tab ‘nieuwsbrieven’ worden opgenomen.

Tot slot

We hopen van harte dat we, ondanks de Covid-19 situatie, weer een mooi seizoen tegemoet gaan.

 

 

Met hartelijke groet,

Het bestuur

René Bijkerk, Jan van Ommen. Jan Schoneveld, Michel Leussink en Paul Horsthuis

Beste duikvrienden,

Graag brengen wij bij jullie de volgende onderwerpen onder de aandacht.

1e training Twentebad, uitgesteld tot 5 september 2020
Helaas is gebleken dat vanwege de verbouwing we niet eerder dan 5 september 2020 van het doelgroepenbad gebruik kunnen maken. We hopen van harte dat de planning van het Twentebad klopt en we onze trainingen niet verder uit hoeven te stellen. We houden jullie op de hoogte. 
Mogelijk ten overvloede: de eerder geplande trainingen op 22 en 29 augustus komen dus te vervallen

Enquête NOB
Recentelijk ontvingen wij onderstaand verzoek van de NOB:
 

"Beste vereniging/duikschool, 
 
De laatste tijd stuurt de NOB verschillende onderzoeken uit. Dit doen we om de doelgroep van duikverenigingen en de NOB in Nederland nóg beter te leren kennen. Op die manier kunnen we jullie als vereniging goed en beter blijven ondersteunen. 

 

Beste duikvrienden,

 

We staan weer vlak voor onze zomervakantie. Tja…. hoe kan het lopen. De eerste helft van dit jaar verliep heel anders dan we begin dit jaar verwacht hadden.
Onze gebruikelijke activiteiten moesten we op een laag pitje zetten en de speciale lustrumactiviteiten hebben we noodgedwongen moeten uitstellen. Jammer!!!
Afgelopen maandag (22 juni 2020) hebben we als bestuur bij diverse onderwerpen stilgestaan. We willen jullie graag over het besprokene en onze besluiten in deze nieuwsbrief informeren.
We hebben wat te melden over:

 1. Zwembadtrainingen
 2. Buitenduiken
 3. Opleiding 1* en 2* duikers
 4. 60 jaar Neptunus Jubileumactiviteiten
  1. Todi
  2. Egypte
  3. Hoodies
  4. Jubileum Buddy Babbels
 5. Jaarfeest 2020
 6. Jaarboekje 2020 -2021
 7. Zeelandweekend