ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 
 

 

Beste duikvrienden,

Hoera, onze training kan op zaterdag 30 mei 2020 weer beginnen!!!

Het is inmiddels bijna 2 maanden geleden dat we jullie hebben bijgepraat over actuele zaken van onze vereniging. Gelukkig hebben wij tot nu toe nog geen signalen ontvangen van leden die door het Coronavirus getroffen zijn.
We kunnen de training in het doelgroepenbad aanstaande zaterdag weer oppakken. Op dit moment bespreken we ook onder welke voorwaarden we weer van de ’warme bak’ gebruik mogen maken.
Onze activiteiten moeten we zo organiseren dat we de risico’s dat het virus zich kan verspreiden zoveel mogelijk beperken.

In deze nieuwsbrief staan we stil bij de volgende onderwerpen:

 1. Coronavirus, impact op onze activiteiten:
  Zwembadtrainingen; b. Buitenduiken; c. Opleiding 1* en 2*.
 2. Zeelandweekend 12 juni t/m 14 juni 2020 (gaat door!!!).
 3. 60 jaar Neptunus Jubileumactiviteiten. 
 1. Coronavirus, impact op onze activiteiten

  a. Zwembadtraining Twentebad 30 mei 2020 17.00 – 18.00 uur
  Het is ons gelukt om op basis van een ‘Neptunus protocol’, gebaseerd op richtlijnen van de KNZB en NOB onze training in het doelgroepenbad weer te kunnen hervatten.
  Dit ‘Protocol vermijding COVID-19 virus trainingen OWG Neptunus’hebben we op onze website geplaatst.
  https://www.owg-neptunus.nl/index.php/downloads/nieuwsbrieven
  Als je komt trainen houd je dan aan de richtlijnen zoals die in dit protocol staan.!!!


  b. Buitenduiken
  Er worden dit voorjaar geen buitenduiken gepland. Er kan wel gedoken worden.
  De NOB heeft op grond van de huidige richtlijnen van de overheid een protocol opgesteld voor het buitenduiken en voor trainingen in het zwembad.
  https://onderwatersport.org/wp-content/uploads/2020/05/Protocol-verantwoord-onderwatersport-in-de-15-meter-samenleving-1.pdf
  Het is van belang om van deze richtlijnen kennis te nemen en je te houden aan de relevante bepalingen als je gaat duiken.

  c. Opleiding 1* en 2*
  We beoordelen op dit moment hoe dit het beste weer opgepakt kan worden.
  De leden in opleiding zullen we informeren zodra we een bij onze vereniging passende aanpak hebben gevonden.

 1. Zeelandweekend 12 t/m 14 juni 2020 (gaat door!!!)

Met de eigenaar van de camping De Witte Boulevard is een regeling getroffen waarbij we tegen dezelfde kosten maximaal met 3 personen in een 6-persoons caravan kunnen verblijven. Dit past binnen de richtlijnen van de rijksoverheid.
Alle deelnemers aan dit weekend hebben positief op dit aanbod gereageerd.
Het is leuk om vast te stellen dat een aantal leden in opleiding ook van de partij zijn.
In de volgende nieuwsbrief zullen we jullie over onze belevenissen informeren.

 1. 60- jaar Neptunus jubileumactiviteiten

  a. Bezoek duikcentrum Todi België (uitgesteld)
  Dit evenement dat op 22 maart 2020 stond gepland, is vanwege het coronavirus afgelast. Zodra er duidelijkheid bestaat over de heropening van Todi gaan we kijken of we na de zomervakantie nog een geschikte datum kunnen vinden om daar naartoe te gaan. We zullen de 24 deelnemers die zich voor dit evenement hebben opgegeven rechtstreeks hierover benaderen. Ook in een volgende nieuwsbrief zullen we dit aankondigen, zodat leden die alsnog graag meewillen zich, kunnen aanmelden.

  b, Duikreis Egypte 6 t/m 13 november 2020 (on hold)
  Ook dit evenement staat ‘on hold’. Alle deelnemers die zich hiervoor hebben aangemeld, hebben de data 6 t/m 13 november 2020 nog in hun agenda’s gereserveerd. Afhankelijk van de omstandigheden beoordelen we of we dit evenement door kunnen laten gaan.
  Indien het dit jaar niet meer lukt om deze reis te organiseren, komen we op termijn met een nieuw datumvoorstel voor 2021.

  c. 60 jarig jubileum shirt (hoody)
  Alle leden hebben aangegeven dat ze het leuk vinden om deze hoody te krijgen. De productie van de opdrukken is inmiddels gestart. We hopen begin juni dit mooie aandenken aan jullie uit te kunnen reiken.

  d. Jubileum Buddy Babbels
  We hebben in onze ogen een leuk en informatief jubileumnummer van deze Buddy Babbels gemaakt. Dit, met prachtige verhalen van vroeger en foto’s van onze (oud) leden bij diverse evenementen.
  Dit nummer is medio mei naar jullie gestuurd. We hebben tot ons genoegen al diverse positieve reacties mogen ontvangen.
  Eén lid heeft zelfs al de puzzel ingevuld en aan ons teruggestuurd. Dit bracht ons op de gedachte om jullie in de gelegenheid te stellen om deze puzzel ook te maken en bij ons in te dienen. Onder de winnaars verloten we een leuke attentie.
 2. In het nieuws
  Het is ons gelukt om zowel in Tubantia (editie Hengelo, 28 april 2020) en in het NOB blad Onderwatersport (mei – juni 2020 nummer) een artikel over ons jubileum geplaatst te krijgen. Deze artikelen staan onder aan deze nieuwsbrief.

 Tot slot

We hopen van harte dat het met jullie gezondheid goed blijft gaan en dat jullie ondanks de beperkingen toch een goede invulling aan je eventuele zomervakantie kunt geven.

Met hartelijke groet,

Het bestuur

René Bijkerk, Jan van Ommen. Jan Schoneveld, Michel Leussink en Paul Horsthuis