Beste duikvrienden,

 

In onze vorige nieuwsbrief van november hebben we jullie al geïnformeerd over diverse activiteiten en ontwikkelingen binnen onze vereniging. Inmiddels zijn er naast de gebruikelijke informatie nog enkele andere onderwerpen die we graag deze maand nog onder jullie aandacht willen brengen.
Vanwege ons 60-jarig jubileum zijn we van plan om enkele buitenlandse duikactiviteiten te organiseren. Hiervoor peilen we jullie belangstelling. Reactie hierop wordt erg op prijs gesteld.

In deze nieuwsbrief staan we stil bij de volgende onderwerpen:

-        Trainingsschema zwembad / duiktoren komende maanden.

-        Gezamenlijke jaarafsluiting na laatste training in 2019.

-        Nieuwjaarswandeling 5 januari 2020.

-        Algemene ledenvergadering 3 maart 2020.

-        Keuring duikflessen.

-        60-jarig jubileum Neptunus 2020.
         - Inventarisatie duikreis Egypte
         - Inventarisatie bezoek duikcentrum Todi (België)

 

Trainingsschema zwembad / duiktoren
De verbouwing van het Twentebad vordert gestaag. Wij hopen van harte dat we de komende maand ons trainingsbad en warme bak weer normaal kunnen gebruiken. Ook ons vulhok blijft beschikbaar.

Trainingsschema

 

Data 2019

Tijd

Bad

Conditie-trainer

Training/ opmerking

7 december

17 00 – 18.00

D

Herbert Wender

 

14 december

17.00 – 18.30

D & R

Paul Horsthuis

Introducés. Toezicht: Michel Leussink

21 december

(laatste training 2019)

17.00 – 18.00

D

Bert van Ek

Gezamenlijke afsluiting in restaurant Twentebad

 

 

 

 

 

Data 2020

Tijd

Bad

Conditietrainer

Training/ opmerking

4 januari

17.00 – 18.00

D

Michel Leussink

 

10 januari

19.00 – 21.00

Diveworld

René Bijkerk

Fles training

18 januari

17.00 – 18.00

D

José Bijkerk

 

25 januari

17.00 – 18.30

D & R

Herbert Wender

Introducés

Toezicht: Ernst van Ommen

1 februari

17.00 – 18.00

D

Jan Schoneveld

 

8 februari

17.00 – 18.30

D & R

Paul Horsthuis

 

15 februari

17.00 – 18.00

D

Herbert Wender

 

22 februari

17.00 – 18.30

D & R

José Bijkerk

Introducés. Toezicht: Bert van Ek

 

Aanvang trainingen doelgroepenbad (D) van 17.00 tot 18.00 uur.

Grote recreatiebad (R) beschikbaar van 17.30 tot 18.30 uur.

Zie voor het gehele trainingsschema ( https://www.owg-neptunus.nl/index.php/agenda/training ) en het opleidingsschema (https://www.owg-neptunus.nl/index.php/agenda/training ) tot december van dit jaar onze website: https://www.owg-neptunus.nl .

 

Als het grote recreatiebad ( R ) beschikbaar is, mogen de leden ook familieleden meenemen om te zwemmen.

 

Gezamenlijke jaarafsluiting na laatste training in 2019

Graag nodigen we jullie uit om na onze laatste training op 21 december samen het jaar te evalueren en onze toekomstblik over 2020 te delen. Dit doen we onder het genot van een patatje en een drankje. Locatie: Het Startblok, de kantine van het Twentebad. Tijd: vanaf 18.15 / 18.30 uur.

Nieuwjaarswandeling 5 januari 2020
Zoals te doen gebruikelijk organiseren we op de eerste zondag in het nieuwe jaar een wandeling. Partners en kinderen zijn daarbij van harte uitgenodigd.
We gaan een wandeling rondom het Lonnekermeer maken. We kunnen daarbij extra genieten van de natuur vanuit een speciaal uitzichtspunt over een meertje Ook staan er prachtige gedichten van Willem Wilmink op diverse punten langs de route.

We verzamelen om 10.30 uur op het kruispunt Leutinkveldweg – Lonnekermeerweg. Het voelt als een gebied in Hengelo maar volgens Google is het Enschede. Parkeren kan langs de weg.

Honden kunnen niet overal loslopen. Neem dus een riem mee. Tijdens de wandeling hebben we de bekende chocolademelk (met eventueel ‘extra inhoud’).
En na het wandelen gaan we natuurlijk weer heerlijk pannenkoeken eten. We gaan naar Klein Afrika, adres Oude Almeloseweg 6, 7576 PE, Oldenzaal. We denken daar ongeveer om 12.30 uur te zijn. De niet-wandelaars die zich daarbij willen aansluiten, zijn van hartelijk welkom.
Om voldoende chocomelk en dergelijke mee te kunnen nemen en plaatsen in het pannenkoekenrestaurant te kunnen reserveren, is het handig te laten weten of je komet en met hoeveel mensen. Dit kun je doorgeven aan michel.leussink@gmail.com

Keuring duikflessen
Voor een duikfles bestaat een verplichte hydrostatische keuring. Voor de maximale tijdsduur tussen twee hydrostatische keuringen hanteert elk land zijn eigen normen. Deze normen kunnen tussen de 2 en de 5 jaar liggen. Voor Nederland ligt de norm op 5 jaar. Zorg ervoor dat je duikfles altijd voldoet aan de norm van het land waar je gaat duiken. De kans bestaat dat duikflessen met een verlopen keuring door vulstations niet gevuld worden.
In dit vroege voorjaar willen we dan ook, evenals vorig jaar, het keuren van duikflessen faciliteren. Ook het onderhoud van de kranen is daarbij een optie. Hieraan zijn kosten verbonden.
In de eerste nieuwsbrief van 2020 zullen we jullie er over informeren welke opties er zijn, de daaraan verbonden kosten en hoe je hier gebruik van kunt maken.

60-jarig jubileum Neptunus 2020

In de vorige nieuwsbrieven hebben we jullie gevraagd om suggesties aan te dragen voor een passend programma voor dit jubileum.
Helaas hebben we tot nu toe slechts enkele suggesties ontvangen. Er zijn vooral goede gedachten over een buitenlandse duikreis.
Op dit moment zijn hiervoor twee opties waarvoor wij graag de belangstelling willen inventariseren.

Egypte: Abu Dabbab Diving Lodge
Deze prachtige accommodatie is vanwege de faciliteiten zeer geschikt voor grotere groepen waar ook eventueel niet duikende partners een mooie vakantie kunnen genieten. Er is een zwembad en vlakbij kan in de Rode Zee gesnorkeld worden. Er zijn opties voor 6, 8 of 10 dagen. De kosten zijn afhankelijk van de duur van het verblijf en of je wel of niet duikt. Bij 8 dagen moet je globaal rekenen op € 1.000,- (inclusief vlucht, duiken en vol pension). ‘Niet duíkers’ moeten rekenen op ongeveer € 850,-. De hoogte van de vliegkosten ( € 500 tot 600) zijn erg bepalend voor de totale kosten.
Vanaf die locatie kunnen eventuele keuzes gemaakt worden om met een speedboot te duiken of 1 nacht liveaboard op pad te gaan. We zijn van plan om dit evenement eind september begin oktober 2020 te organiseren.
Voor meer informatie kun je kijken op de website van Eigenwijze Duikreizen (https://ewdr.com/accommodatie/abu-dabbab-diving-lodge/)

Duikcentrum Todi (België)
Bij dit duikcentrum van kun je duiken en snorkelen tussen 5.000 tropische zoetwatervissen. Je kunt je eigen spullen meenemen. De duikfles en lood wordt door Todi verzorgd. De entreekosten bedragen ongeveer € 30.
Het duikcentrum ligt in de buurt van Beringen (België). Vanaf Hengelo is de afstand ongeveer 240 km en 2 ½ uur rijden. Dit evenement kunnen we op een zaterdag of zondag in maart 2020 organiseren. Indien er een grote belangstelling is, kunnen we eventueel gezamenlijk een bus huren.
Meer informatie kun je vinden op de website: https://www.todi.be/nl/.

Indien voor dit evenement een grote belangstelling is, overweegt het bestuur de kosten (alleen voor de leden) voor haar rekening te nemen. Voor leden die niet meegaan zal bekeken worden of en hoe we hiervoor een alternatief kunnen bieden. Ook de optie om samen de bus te gaan, zal worden bekeken.
Indien je eventueel gezinsleden of een partner mee wilt nemen, kun je dat ook aangeven.

 

Eerste inventarisatie belangstelling

Graag horen we van jullie of het op prijs wordt gesteld dat wij als Neptunus deze evenementen organiseren. Daarbij moeten we aangeven dat de periode een optie is. Indien er veel leden zijn die liever een ander moment willen, reageer dan ook. We kunnen dan kijken of we daaraan tegemoet kunnen komen.

Wil je je belangstelling voor één of beide reizen voor 15 februari 2020 per mail kenbaar maken bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.?
Indien je eventueel gezinsleden of een partner mee wilt nemen, kun je dat ook aangeven.

Als je nog vragen of suggesties hebt dan horen we dat graag.
Zodra we weten of er voldoende belangstelling is komen we met een definitief voorstel. Op dat moment kun je je definitief aanmelden.

 

Andere initiatieven

Mochten er nog andere suggesties voor andere creatieve activiteiten voor dit jubileumjaar zijn horen we dat graag.
In de algemene ledenvergadering van 2 maart 2020 zullen we met jullie stilstaan over de invulling van ons jubileumjaar. Daarbij staan we ook stil bij de besteding van het budget van € 3.000,- dat we voor dit 60-jarig jubileum de afgelopen jaren hebben gereserveerd.

 

Tot slot

We hopen van harte dat we jullie met deze nieuwsbrief weer goed geïnformeerd hebben.

 

 

Met hartelijke groet,

Het bestuur

 

René Bijkerk, Jan van Ommen. Jan Schoneveld, Michel Leussink en Paul Horsthuis

 

Aanmelden

Onthoud mij