Beste duikvrienden,

 

Voor de meesten van ons is de zomervakantie achter de rug en kunnen we binnenkort met nieuwe energie weer werken aan onze conditie en duikvaardigheden.
In onze vorige nieuwsbrief hebben we jullie al over diverse activiteiten die na de zomervakantie plaatsvinden, geïnformeerd. Desondanks lijkt het ons nuttig enkele onderwerpen opnieuw onder jullie aandacht te brengen.
In deze nieuwsbrief staan we stil bij de volgende onderwerpen:

 

-        Buitenduikschema na zomervakantie.

-        Trainingsschema zwembad / duiktoren na zomervakantie.

-        Cursus reanimatie en AED gebruik.

-        Opleiding.

-        Jaarfeest zondag 27 oktober 2019.

-        Buddy Babbels, Informatieblad Neptunus augustus 2019 t/m juli 2020.

-        Enquête 60-jarig jubileum Neptunus 2020.

-        Duikkeuring 28 oktober 2019.

 

Buitenduikschema na zomervakantie

De eerste buitenduik na de zomervakantie is op zondag 1 september om 10.00 uur in het Grasbroek. De laatste buitenduik is gepland op zondag 13 oktober. Het schema staat inmiddels op de website( https://www.owg-neptunus.nl/index.php/agenda/buitenduiken).

Trainingsschema zwembad / duiktoren na de zomervakantie
Uit informatie van onze contactpersoon bij het Twentebad is gebleken dat tot 1 september het doelgroepenbad verbouwd wordt en niet beschikbaar is. Een week later zijn er polowedstrijden waarbij alle baden in gebruik zijn. Dit betekent dat we onze eerste zwembadtraining pas kunnen beginnen op 14 september 2019. We gaan op de vrijdagavond 13 september voor onze flessentraining naar Diveworld.

Vanaf 1 september neemt Niek Santman de exploitatie van de duiktoren over. Op vrijdag 6 september organiseert hij een openingsevent. Dit event bestaat uit een aantal workshops onder water, maar ook met activiteiten boven water. De workshops zijn kosteloos te volgen. Hiervoor moet je je wel opgeven (www.diveworld.nl).

Trainingsschema

 

Datum

Tijd

Bad

Conditie-trainer

Training/ opmerking

13 september

19.00 – 21.00

Diveworld

René Bijkerk

fles training

14 september

17 00 – 18.00

D

Bert van Ek

 

21 september

17.00 – 18.30

D & R

José Bijkerk

Introducés

Toezicht: Herbert Wender

28 september

17 00 – 18.00

D

Jan Schoneveld

 

5 oktober

17.00 – 18.30

D & R

Michel Leussink

 

12 oktober

17 00 – 18.00

D

Ernst van Ommen

 

19 oktober

17.00 – 18.30

D & R

Paul Horsthuis

Introducés

Toezicht: José Bijkerk

 

Aanvang trainingen doelgroepenbad (D) van 17.00 tot 18.00 uur.

Grote recreatiebad (R) beschikbaar van 17.30 tot 18.30 uur.

Zie voor het gehele trainingsschema ( https://www.owg-neptunus.nl/index.php/agenda/training ) en het opleidingsschema (https://www.owg-neptunus.nl/index.php/agenda/training ) tot december van dit jaar onze website: https://www.owg-neptunus.nl .

 

Cursus reanimatie en AED gebruik.

Inmiddels hebben zich 10 leden aangemeld voor deze gratis cursus aangemeld.
We verzorgen de cursus op 2 en 7 oktober voor twee groepen van 5 leden. Jullie kunnen je nog voor een van deze avonden aanmelden. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 
Onderdeel van deze opleiding is ook het oefenen met het gebruik van een AED. De oefenpoppen en AED worden door de NOB gratis ter beschikking gesteld.
Jan van Ommen verzorgt de opleiding. Michel en Sabine Leussink stellen hun trainingsboerderij voor deze opleiding beschikbaar.
De leden die zich hebben aangemeld ontvangen nog een aparte uitnodiging.

Opleiding

In het voorjaar 2019 hebben we 4 nieuwe leden voor 1* duiker en een lid tot 3* duiker opgeleid Daarnaast worden er ook twee andere leden opgeleid tot 3* duiker. De 1* opgeleiden worden dit najaar verder opgeleid tot 2* duiker.
Vanwege de beperkte beschikbaarheid van Instructeurs begeleiden we dit najaar alleen een 1* en 2* opleiding voor leden die zich daarvoor al hebben aangemeld. Eventuele nieuwe aanmeldingen kunnen we wel begeleiden in het zwembad en komen in aanmerking voor een duikopleiding in het buitenwater na de zomervakantie 2020.

 

Jaarfeest zondag 27 oktober 2019, vanaf 15.30 uur tot circa 19.30 uur
Graag nodigen we jullie uit voor deze zondagmiddag- avond in het sfeervolle clubgebouw ‘De Samenloop’ aan het Bartelinkslaantje 21 te Hengelo.
Na jullie zondagse siësta verwelkomen we jullie om 15.30 uur met een drankje dat past bij het thema van deze middag: ‘Spaanse sferen’. De inwendige mens verwennen we met Spaanse lekkernijen.
Het organisatiecomité bestaat uit: de nieuwe leden Dorothy Wold, Arnold ter Welle, Lennart Driessen en oud gediende Paul Horsthuis.

Noteren jullie deze datum al vast in jullie agenda? Jullie krijgen nog een aparte uitnodiging

 

Buddy Babbels, Informatieblad Neptunus op papier
In september ontvangen jullie in de vorm van de bekende Buddy Babbels het informatieblad over het seizoen augustus 2019 – juli 2020.
Dit informatieblad wordt bij de eerste training uitgedeeld of kort daarna aan jullie per post toegestuurd.

 

Enquête 60-jarig jubileum Neptunus 2020 (herhaalde oproep)

In de vorige nieuwsbrieven hebben we jullie gevraagd om suggesties aan te dragen voor een passend programma voor dit jubileum.
Helaas hebben we tot nu toe nauwelijks suggesties ontvangen. Daarom roepen we jullie nogmaals op om tijdens jullie gedachten hierover de vrije loop te laten nemen en creatieve activiteiten te bedenken. Alle ideeën zijn welkom en geen idee is te gek. Hierbij kan het gaan om activiteiten die voor onze eigen leden bedoeld zijn, maar het mogen ook initiatieven zijn waarbij we iets voor anderen doen.
Wij stellen het erg op prijs dat jullie je suggesties aan ons laten weten (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Dit najaar hopen we de reacties en suggesties met jullie te mogen delen.

 

Duikkeuring 28 oktober 2019
Deze duikkeuring wordt weer verzorgd door dokter Meerendonk uit Haaksbergen. Tijd: vanaf 18.50 uur. De keuringskosten bedragen € 30,- p.p.
Op deze avond kunnen maximaal 14 leden gekeurd worden.
Je kunt je voor deze keuring tot 20 oktober bij Jan Schoneveld aanmelden.

Tot slot

We hopen weer op een mooie start van het nieuwe trainings- en duikseizoen.

Indien uit onderlinge contacten blijkt dat iemand deze nieuwsbrief niet heeft ontvangen, geef dat alstublieft aan ons door.

 

 

Met hartelijke groet,

Het bestuur

 

René Bijkerk, Jan van Ommen. Jan Schoneveld, Michel Leussink en Paul Horsthuis

 

 

Aanmelden

Onthoud mij