Neptunus Zeelandweekend 2020

In het weekend van 12 juni hadden we onder geweldige weersomstandigheden met ons elven een ontmoeting met de Zeeuwse wateren. We verbleven Coronaproof op de camping ‘De Witte boulevard’ te Renesse. Om de gepaste afstand aan te kunnen houden verbleven we in plaats van 6 personen, met 3 personen in een grote caravan. Dit werd door de campingeigenaar gefaciliteerd, geweldig.


Dorothy, Lennart en Arnold waren voor het eerst in Zeeland en keken hun ogen uit en waren erg enthousiast over hun ervaringen. De mannen maakten van de gelegenheid gebruik om onder begeleiding ervaring op te doen met getijdeduiken bij Zoetersbout (Zijpe) en de Plompe Toren. René Bijkerk nam vooraf eerst de theorie hiervan door.

Aan de hand van een door René Bijkerk gemaakte planning maakten we verder duiken bij haventje van Scharendijke, Den Osse, Kerkepad, de Plompe Toren en Zeelandbrug.

 
René heeft ook onderstaande  foto's gemaakt van het onderwaterleven.


Jan Schoneveld had het zo geregeld dat voor alle deelnemers de jubileumhoody al klaar was.
Uiteraard hebben we ons hiermee vereeuwigd op een groepsfoto. Ook de achterkant vonden we de moeite van het fotograferen waard.

 

Op de zaterdagavond hebben we het weekend geëvalueerd. Dit onder het genot van een Chinese maaltijd en een ijstoetje. Onder het mom van: ‘Als je het vandaag opeet wordt je er morgen niet dik van’, hebben José en Sabine vooral flink van het ijs genoten. 
Na deze voortreffelijke maaltijd maakten de liefhebbers een avondduik en werd er door de anderen een prachtige strandwandeling gemaakt.

 


José verzorgde niet alleen de reservering van de caravans, maar zorgde ook voor goed gevulde koelkasten. Bij het ontbijt en de lunch bleek dat Lennart zeer goed eieren te kunnen bakken. Dit konden zijn caravangenoten Marco en Paul zeer waarderen.

We kijken met zeer veel plezier terug op een prachtig evenement.

José en René hartelijk dank voor de organisatie.

Namens de groep,

Marco Gerritsen en Paul Horsthuis

 

Oh ja, bij thuiskomst zondagmiddag stonden na een enorme plensbui veel straten in Hengelo blank. Nadat hij nog wat water heeft toegevoegd, maakte Marco nog een slotduik.